2010/09/16
كبسة التونة - Tuna Kabsa
المقادير :
2 علبة تونة مصفاة من الزيت و مغسولة
3 بصل اخضر مقطع الي حلقات
1/4 كوب زيتون اسود مخلي
1 فلفل اخضر مقطعة الي شرائح
2 فص ثوم مفروم
1 معلقة شاي ملح
عصير 2 ليمونة
1 معلقة شاي فلفل اسود
1 معلقة طعام زعتر
1 معلقة شاي كاري
للارز
2 كوب رز بسمتي منقوع في ماء مغلي لمدة 5 دقائق
2 و 1/2 كوب ماء مغلي
1 معلقة طعام بودرة البصل
1 معلقة شاي كاري
1 معلقة شاي ملح
1 معلقة طعام زيت زيتون
الطريقة :
نخلط مقادير التونة جميعا في طبق و نضيف توابل التونة
نقوم برصها في الحلة
نصفي الرز من الماء المغلي و نغسلة بماء عادي
نوزع الرز علي خليط التونة
في طبق نضع الماء المغلي و التوابل و الزيت
نوزع الخليط علي الرز بشويش جدا
تطهي علي نار عالية لمدة 2 دقيقة ثم علي نار هادئة جدا لمدة 15-20 دقيقة
عند التقديم نقلب الحلة علي طبق التقديم
Ingredients:
For Tuna
2 cans tuna drained from oil and washed
3 scallions cut into slices
2 green pepper cut into slices
1/4 cup boneless black olives
2 garlic chopped
1 teaspoon salt
1 teaspoon black pepper
Juice of 2 lemons
1 tablespoon thyme
1 teaspoon curry powder
For the rice:
2 cups basmati rice washed and kept in boiling water for 5 minutes
2 and half cups boiling water
1 tablespoon onion powder
1 teaspoon salt
1 teaspoon curry
1 tablespoon olive oil
Steps:
For tuna mix all ingredients together and put as a base in the pot
Drain rice from water and re-wash it with cold water
Distribute rice on tuna base
In a bowl add the boiling water and the spices and olive oil
Distribute the water mixture on rice very slowly
Cover the pot and Cook on high temperature for 2 minutes then on very low temperature for 15-20 minutes
When serving turn the pot on a plate upside down
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment