2010/09/16
Mashed potato with garlic gravy & grilled chicken - البطاكس البيورية مع صوص الثوم و الفراخ المشوية
المقادير:
4 بطاطس حجم متوسط
1 معلقة شاي ملح
1 معلقة طعام فلفل اسود
1 كوب لبن
الصوص :
3 فصوص ثوم مفروم
1 معلقة دقيق
1 كوب ماء
1 مكعب مرقة فراخ
الطريقة :
نغسل البطاطس و نسلقها لغاية ما تستوي حوالي 45 دقيقة
نقشر البطاطس
في الخلاط نضرب البطاطس و اللبن و الملح و الفلفل
نضع الخليط في مقلاة و نضيف 1 معلقة زيت زيتون و تطهي لمدة 5 دقائق علي نار هادئة
لتحضير الصوص :
في مقلاة نضع 1 معلقة زيت
نضيف الثوم و يطهي لمدة 3 دقائق علي نار متوسطة حتي يحمر
ندوب الدقيق في الماء
نضيف الماء بالدقيق و نضيف المرقة و يطهي حتي يصبح لصوص بالثمك اللي تحبوة
يقدم الصوص علي البطاطس
Ingredients:
4 medium size potatoes
1 tablespoon salt
1 tablespoon black pepper
1 cup milk
for the gravy:
3 cloves garlic, minced
1 tablespoon flour
1 cup water
1 cube chicken broth
steps:
Wash the potatoes and boil it until fully cooked about 45 minutes
peel potatoes
mix the potato in blender with milk, salt and pepper
Put the mixture in a pan and add 1 tablespoon olive oil , and cook for 5 minutes on low temp
To prepare gravy :
In a pan put 1 tablespoon olive oil
Add garlic and cook for 3 minutes on medium heat until color becomes red
dissolve flour in water
Add flour and water to garlic ,
Add chicken broth and cooked until it you have the thickness you want
Serve on top of mashed potatoes
__________________________________________
Grilled chicken breasts
Ingredients
6 chicken breasts
1 tomato cut into cubes
1 green pepper cut into slices
1 teaspoon minced garlic
1 teaspoon oregano
1 teaspoon cumin
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
for marinating :
1onion finely chopped
Juice of 2 lemons
1 tespoon salt
1 teaspoon pepper
Steps:
Marinate chicken in onions and salt and pepper and lemon for an hour or 2
I always marinate chicken and keep in the fridge
In a pan put 2 tablespoons oil
Add garlic and tomato and green pepper
Add spices
Add chicken
Cook for 5 minutes on each side
صدور الفراخ المشوية
المكونات
6 صدور فراخ
1 طماطم مقطعة إلى مكعبات
1 الفلفل الأخضر مقطعة إلى شرائح
1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم
1 ملعقة شاي اوريجانو
1 ملعقة شاي كمون
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل
لتتبيل الفراخ :
1 بصلة مفرومة فرم ناعم
عصير 2 ليمونة
1 معلقة شاي ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل
الخطوات:
نتبل الدجاج في البصل والملح والفلفل والليمون لمدة ساعة أو 2
أنا دائما بتبل كمية من الفراخ و اسيبها في الثلاجة او الفريزر
في طاسة نضع 2 ملعقة طعام زيت
أضف الثوم والطماطم والفلفل الأخضر.
إضافة التوابل
إضافة الدجاج
تطهي لمدة 5 دقائق على كل جانب
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment