2010/09/16

Mashed potato with garlic gravy & grilled chicken - البطاكس البيورية مع صوص الثوم و الفراخ المشوية





المقادير:


4 بطاطس حجم متوسط

1 معلقة شاي ملح

1 معلقة طعام فلفل اسود

1 كوب لبن


الصوص :
3 فصوص ثوم مفروم

1 معلقة دقيق

1 كوب ماء

1 مكعب مرقة فراخ



الطريقة :


نغسل البطاطس و نسلقها لغاية ما تستوي حوالي 45 دقيقة

نقشر البطاطس

في الخلاط نضرب البطاطس و اللبن و الملح و الفلفل


نضع الخليط في مقلاة و نضيف 1 معلقة زيت زيتون و تطهي لمدة 5 دقائق علي نار هادئة


لتحضير الصوص :


في مقلاة نضع 1 معلقة زيت

نضيف الثوم و يطهي لمدة 3 دقائق علي نار متوسطة حتي يحمر

ندوب الدقيق في الماء

نضيف الماء بالدقيق و نضيف المرقة و يطهي حتي يصبح لصوص بالثمك اللي تحبوة


يقدم الصوص علي البطاطس








Ingredients:
4 medium size potatoes

1 tablespoon salt

1 tablespoon black pepper

1 cup milk
for the gravy:
3 cloves garlic, minced

1 tablespoon flour

1 cup water

1 cube chicken broth


steps:


Wash the potatoes and boil it until fully cooked about 45 minutes

peel potatoes

mix the potato in blender with milk, salt and pepper


Put the mixture in a pan and add 1 tablespoon olive oil , and cook for 5 minutes on low temp
To prepare gravy :


In a pan put 1 tablespoon olive oil

Add garlic and cook for 3 minutes on medium heat until color becomes red

dissolve flour in water

Add flour and water to garlic ,

Add chicken broth and cooked until it you have the thickness you want

Serve on top of mashed potatoes



__________________________________________

Grilled chicken breasts


Ingredients
6 chicken breasts

1 tomato cut into cubes

1 green pepper cut into slices

1 teaspoon minced garlic

1 teaspoon oregano

1 teaspoon cumin

1 teaspoon salt

1 teaspoon pepper
for marinating :
1onion finely chopped

Juice of 2 lemons

1 tespoon salt

1 teaspoon pepper


Steps:
Marinate chicken in onions and salt and pepper and lemon for an hour or 2
I always marinate chicken and keep in the fridge
In a pan put 2 tablespoons oil
Add garlic and tomato and green pepper
Add spices

Add chicken

Cook for 5 minutes on each side


صدور الفراخ المشوية
المكونات
6 صدور فراخ

1 طماطم مقطعة إلى مكعبات

1 الفلفل الأخضر مقطعة إلى شرائح

1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم

1 ملعقة شاي اوريجانو

1 ملعقة شاي كمون

1 ملعقة صغيرة ملح

1 ملعقة صغيرة فلفل





لتتبيل الفراخ :



1 بصلة مفرومة فرم ناعم

عصير 2 ليمونة

1 معلقة شاي ملح

1 ملعقة صغيرة فلفل



الخطوات:



نتبل الدجاج في البصل والملح والفلفل والليمون لمدة ساعة أو 2



أنا دائما بتبل كمية من الفراخ و اسيبها في الثلاجة او الفريزر



في طاسة نضع 2 ملعقة طعام زيت



أضف الثوم والطماطم والفلفل الأخضر.



إضافة التوابل

إضافة الدجاج

تطهي لمدة 5 دقائق على كل جانب‬

No comments:

Post a Comment