2010/08/06

Alexandrian Koshary - كشري اسكندراني




Ingredients:
1 and a half cup of Egyptian rice

1 cup yellow lentils

1 small onion chopped

2 cube chicken broth

2 and a half cup of water
steps:
- wash the rice and lentils together

- In the suit, put 3 spoons olive oil

- Add the onion and stir until it turns yellow

- add water

- Add chicken broth

- Add rice and lentils

- When the water boils cover suit and leave for 15-20 minutes to cook on very low tempreature
this dish has to be served with tomato salad:
Tomato salad
Ingredients
2 tomatoes cut into small cubes

1 large onion cut into small cubes

1 tablespoon olive oil

1 tablespoon cumin

2 tablespoons Vinegar

1 teaspoon salt
steps

Mix all ingredients

المقادير :




1 و نصف كوب ارز مصري

1 كوب عدس اصفر

1 بصلة صغيرة مفرومة

2 مكعب مرقة فراخ

2 و نصف كوب ماء



الطريقة:



- نقوم بغسل الارز و العدس معا

- في حلة نضع 3 معالق زيت زيتون

- نضيف البصل و نقلبة حتي يصير لونة اصفر

- نقوم باضافة الماء

- اضافة مكعبات الفراخ

- نضيف الارز

- عندما يغلي الماء نغطي الحلة و نوطي النار و نترك لللطهي 15-20دقيقة


يقدم الكشري الاصفر مع سلطة الطماطم :


سلطة الطماطم
المقادير


2 حبة طماطم مقطعة الي مكعبات صغيرة

1 بصلة كبيرة مفرومة و مقطعة الي مكعبات صغيرة

1 معلقة كبيرة زيت زيتون

1 معلقة كبيرة كمون

2 معلقة كبيرة خل

1 معلقة صغيرةملح



الطريقة :

خلط كل المكونات مع بعض





No comments:

Post a Comment