2010/08/06

Mesakhan : enough to prepare 12 fingers / مسخن




Ingredients




3 big tortillas or soft Rokak bread

1 cup chicken broth



For stuffing:



3 chicken breasts minced

2 large onion chopped

5 minced garlic

1 teaspoon salt

2 tablespoons sumac

1 teaspoon pepper

2 green pepper cut into small pieces

2 tablespoons olive oil



to prepare the filling:



put oil in a suit

Add onions

Add garlic

Add minced chicken

Add spices

Leave to cook over medium heat for 20 minutes while stirring



Steps



In a dish put chicken broth

Divides the tortillas or Rokak bread into 4 parts equally

We dip tortillas or bread in the chicken broth and then put it on the plate

We stuff tortillas or rokak bread and we put it in a nonstick pan polished with oil

put in the oven at medium temperature

Every 5 minutes turn them on another side till all sides are fried



المقادير



3 رقاق طري ( ممكن استخدام العيش الصاج )

1 كوب مرقة فراخ



للحشو:



3 صدور فراخ مفرومة

2 بصلة كبيرة مفرومة

5 حبات ثوم مفروم

1 معلقة صغيرة ملح

2 معلقة كبيرة سماق

1 معلقة صغيرة فلفل

2 حبة فلفل مقطعة الي قطع صغيرة

2 معلقة زيت زيتون



لعمل الحشو:



في حلة نضع الزيت

نضيف البصل

نضيف الثوم

نضيف الدجاج المفروم

نضيف التوابل

نترك للطهو علي درجة حرارة متوسطة لمدة 20 دقيقة مع التقليب



الخطوات



في طبق نضع مرقة الفراخ

يقسم الرقاق او الخبز الصاج الي 4 اجزاء بالتساوي

نقوم بغمس الرقاق او الخبز في المرقة ثم نضعة علي طبق

نقوم بحشو الرقاق او الخبز بالحشوة و نضعة في صينية غير قابلة للصق و مدهونة بالزيت

بعد الانتهاء ندخلة الفرن علي درجة حرارة متوسطة

كل 5 دقائق نقلبة حتي يحمر من كل الجهات




No comments:

Post a Comment