Ingredients
4 puff pastry
For the stuffing
1 / 2 cup basmati rice
1 / 4 kilo of minced meat
1 large onion chopped
1 cup green peas
1 / 2 cup carrots cut into small cubes
1 teaspoon black pepper
1 / 2 teaspoon cinnamon powder
2 cubes chicken broth
1 cup water
steps:
Wash the rice well
put rice in hot water 10 minutes
in a pot put 2 teaspoons olive oil
Add onion and minced meat
Add spices
Add green peas and carrot
Leave to cook over medium heat 15 minutes
Add chicken broth and water and leave until water boils
after water boils Add rice
cover and cook over low heat for 20-15 minutes
start stretching puff pastry from all sides
In a small bowl put puff pastry and use it to cover the edges of the bowl
Add the filling
Cover the filling with the edges of the puff pastry
Turn the puff pastry upside down in a non stick baking pan
Put in the oven for 25-30 minutes on low temperature
المكونات
4 عجينة بف باستري مربعة
للحشوة
1/2 كوب ارز بسمتي
1/4 كيلو لحمة مفرومة
1 بصلة كبيرة
1 كوب بسلة
1/2 كوب جزر مقطع اي مكعبات صغيرة
1 معلقة صغيرة فلفل اسود
1/2 معلقة ضغيرة قرفة بودرة
2 مكعب مرقة الدجاح
1 كوب ماء
الطريقة :
نغسل الارز جيدا
ننقع الرز في ماء ساخن 10 دقائق
لعمل الحشوة
في حلة نضع 2 معلقة زيت زيتون
نضيف البصل و اللحمة المفرومة
نضيف التوابل
نضيف البسلة و الجزر
نترك للطهو علي درجة حرارة متوسطة 15 دقيقة
نضيف المرق و الماء و نتركة حتي يغلي الماء
عند الغليان نضيف الارز
نغطي الحلة و نطهو علي درجة حرارة منخفضة 20 - 15 دقيقة
نقوم بفرد عجينة البف باستري بالنشابة
نقوم بوضع العجينة في سلطانية صغيرة
نقوم بفرد العجينة علي الجوانب
نقوب بوضع الحشو بالداخل
نقفل جميع الجوانب بالعجينة اللي علي الجوانب
نقلبها من السلطانية علي صينية غير قابلة للصق
توضع في الفرن علي درجة حرارة منخفضة من 25 الي 30 دقيقة
No comments:
Post a Comment