2010/08/06

Alexandrian Liver -الكبدة الاسكندراني



- 1 kilo Meat liver

- 2 medium onions cut in 2 halfs and sliced

- 2 green peppers sliced

-1 hot green pepper sliced

- 4 minced garlics

- Juice of 1 tomatoe

- 1 tablespoon pepper

- 1 tablespoon salt

- 2 lemons juice

- 2 tablespoons olive oil



steps :



- slice the liver into thin strips

- put with lemon juice for 10 minutes

- in a pan put olive oil

- add the onion slices and the garlic

- add the green pepper and hot green pepper

-add the tomatoe juice

- add the salt and pepper and stir for 2 minutes

- add the Liver strips and leave to cook for 10-15 minutes on low temp


المقادير :


-- 1 كيلو كبد اللحم

2 بصلة مقطعة نصفين وثم الي شرائح

-- 2 شرائح الفلفل الأخضر

-1 شرائح الفلفل الأخضر الحار

-- 4 الثوم المفروم

-- عصير 1 حبة طماطم

-- 1 ملعقة فلفل

-- 1 ملعقة طعام ملح

-- عصير2 ليمونة

-- 2 ملاعق طعام زيت الزيتون



الخطوات التالية :



تقطع الكبد الى شرائح رقيقة

توضع مع عصير الليمون لمدة 10 دقائق --

-- في مقلاة نضع زيت الزيتون

-- تضاف شرائح البصل والثوم

-- إضافة الفلفل الأخضر والفلفل الأخضر الحار

- نضيف عصير الطماطم

-- إضافة الملح والفلفل ويقلب لمدة 2 دقيقة

-- تضاف شرائح الكبد واتركيها لمدة 10-15 دقيقة على درجة الحرارة منخفضة



ر

No comments:

Post a Comment