2010/08/06

Stuffed onions - البصل المحشي





Stuffed onions:
Ingredients:
1 kilo medium-sized onion

Cheddar cheese or mozzarella cheese



For stuffing:



-2 Cups rice

1 / 2 kilo of minced meat

1 large onion chopped

1 teaspoon salt

1 teaspoon pepper

1 teaspoon cumin

3 garlic, minced



Juice of 1 tomato



for the sauce :



1 cup water

2 cube chicken broth

1 tablespoon tomato sauce



Mix ingredients well



Steps :



To prepare filling



- In a suit put 5 spoons of olive oil

- Add the chopped onion and garlic until color turns to yellow

- Add spices and tomato juice

- Add the minced meat and leave to cook at a low temperature for 10 minutes

- turn off the fire and add the rice and mix all together well


To prepare the onion


- we need to peel onions, wash and emptying the heart with a small spoon

- start stuffing onions with the filling

- start arranging onions in the Pyrex dish

- Add a mixture of the sauce and put it in the oven for 40 minutes at low temperature

- After 30 minutes we put the cheddar or mozzarella on the top
 

المقادير:



1 كيلو بصل متوسط الحجم



للحشو:



-2 كوب ارز

1/2 كيلو لحمة مفرومة

1 بصلة كبيرة مفرومة

1 معلقة صغيرة ملح

1 معلقة صغيرة فلفل

1 معلقة صغيرة كمون

3 فصوص ثوم مفروم

عصير 1 حبة طماطم



للتسوية :



1 كوب ماء

2 مكعب مرقة دجاج

1 معلقة صلصة



تمزج المكونات جيدا



الطريقة :



لتحضير الحشوة



- في حلة نضع 5 معالق زيت زيتون

- نضيف البصل و الثوم المفروم و نقلب حتي يتحول لونة الي الاصفر

- نضيف التوابل و عصير الطماطم

- نضيف اللحمة المفرومة و نتركها لتطهي علي درجة حرارة هادئة لمدة 10 دقائق

- نطفي النار و نضيف الرز و نقلب الخليط جيدا



لتحضير البصل



- نقوم بتقشير البصل و غسلة و تفريغ القلب بمعلقة صغيرة

- نقوم بحشو البصل

-نرص البصل في طبق بيركس

-نضيف خليط التسوية و ندخلة الفرن لمدة 40 دقيقة علي درجة حرارة هادئة

- بعد 30 دقيقة نقوم بوضع جبن شيدر او موزاريلا علي الوش



No comments:

Post a Comment