2010/08/06

calamari Jajen - طاجن الكاليماري



Calamari Tajen: enough for 4 people




Ingredients :



1 kilo calamari strips

2 big sliced onions

2 big sliced tomatoes

2 green peppers sliced into strips

10 chopped garlics

3 sticks celery sliced into small pieces

2 tablespoons tomatoe sauce

2 tablespoons cumin-salt

2 lemons juice



Steps:



before we start we have to marinate the calamari for at least 30 minutes (water+vinegar) then wash it



- in a pan we will put 2 tablespoons vegetables oil

- add the onions

-add the garlic

- add the calamari

- add the tomatoe slices

cook for 20 minutes on low temprature

add 1/2 cup of water

add the tomatoe sauce

cook for 5 minutes

add the celery and the spices and the lemon juice



in a birex put the calamari mixture and put in the oven for 20 minutes on medium temperature
المقادير :




1 كيلو كالماري شرائط

حبة 2 بصلة كبيرةشرائح

حبة 2 طماطم كبيرة شرائح

حبة 2 شرائح الفلفل الأخضر

حبات 10 الثوم المفروم

3 عيدان كرفس مقطعة الى قطع صغيرة

2 ملعقة طعام صلصة الطماطم

2 ملعقة طعام كمون

الملح

عصير 2 لمونة



الخطوات التالية :



قبل أن نبدأ علينا أن ننقع الكاليماري ما لا يقل عن 30 دقيقة في (ماء و خل ثم تشطف بالماء



-- في مقلاة سنضع 2 ملعقة طعام زيت

-- إضافة البصل

الإضافة الثوم

-- إضافة الكاليماري

-- تضاف شرائح الطماطم

يطهي لمدة 20 دقيقة على درجة حرارة منخفضة

إضافة 1 / 2 كوب من الماء

إضافة صلصة الطماطم

يطهي لمدة 5 دقائق

إضافة الكرفس والتوابل و عصير الليمون



وضع خليط الكاليماري في طبق بيركس ووضعة في الفرن لمدة 20 دقيقة علىدرجة حرارة متوسطة

No comments:

Post a Comment