2010/08/06

Chicken and shrimps pasta - مكرونة الجمبري بالفراخ



Ingredients




- 2 tablespoons olive oil

-4 big chopped garlic

-2 chicken breasts cut into small cubes

- 1/4 kilo Shrimps (peeled)

- 2 tablespoons Ginger

-1 tablespoon soya sauce

-1 tablespoon Turmeric

- 1 chopped Celery

- 1 pack macaroni (noodles or very fine spagetti)



Steps:



in the cooking pan put the olive oil

add the garlic and ginger-salt-pepper-Turmeric

add the chicken

cook well for 15 minutes on medium heat while covering the pan

add the celery and stir for 5 minutes

finally add the shrimps and leave for only 10 minutes



now the sauce is ready once you will serve it mix it with pasta for 5 minutes on low temperature
 
لمكونات




ملاعق الطعام2 -- زيت الزيتون

4 فصوص كبيرة الثوم المفروم

2صدور الدجاج مقطعةالى مكعبات صغيرة

1/4-- كيلو روبيان مقشر)

-- 2 ملعقة طعام زنجبيل

ملعقة 1 صلصة الصويا

-1 ملعقة الكركم

الكرفس المفروم

مكرونة مسلوقة و يفضل النودلز أو السباجتي الرفيعة جدا



الخطوات التالية :



في مقلاة الطهي نضع زيت الزيتون

إضافة الثوم والزنجبيل ، الفلفل ، الملح ، الكركم

إضافة الدجاج

طبخ جيدا لمدة 15 دقيقة على نار متوسطة في حين تغطي



إضافة الكرفس و التقليب لمدة 5 دقائق

إضافة أخيرا الجمبري وتترك لمدة 10 دقائق فقط



الصلصة الآن جاهزة ، عند التقديم توضع المكرونة مع المزيج لمدة 5 دقائق على درجة حرارة منخفضة

No comments:

Post a Comment