2010/08/06

Chicken and Potato Gratin




Chicken and potato Gratin

Ingredients
• 8 chicken breasts

• 3 peeled potatoes cut into slices thickness 1 cm

• 1 tablespoon garlic powder

• 6 mushrooms cut into slices
For the Sauce
• 1/2 cup sour cream

• 1/4 cup whipping cream

• 2 chicken stock cubes

• 1 teaspoon pepper

• 1 tablespoon olive oil or vegetable oil

• 1/4 cup grated cheddar cheese

• 1 tablespoon flour dissolved in 1/4 cup water

Steps:
• Fry the potato slices for 5 minutes and set aside

• In a pan put 1 tablespoon olive oil

• Put the garlic powder

• Grill the chicken on both sides for 10 minutes until chicken is fully cooked

• Remove chicken from the pan

• In same pan add the mushroom and 1/4 cup water

• Cook for 5 minutes on medium temperature

• remove mushroom from pan and set aside

• in same pan add the sour cream - whipping cream - chicken stock - black pepper – flour and cheddar cheese and cook for 5 minutes until sauce starts to become thicker
In a Pyrex arrange the ingredients as follows

Chicken breasts

Semi fried potatoes

Mushroom

Sauce



• bake in the oven for 40 minutes on medium temperature


جراتان الدجاج والبطاطس



المكونات



• 8 صدور الفراخ

• 3 بطاكس مقشرة و مقطعة الى شرائح سمك 1 سم

• 1 ملعقة طعام مسحوق الثوم

• 6 حبات مشروم مقطعة الى شرائح



للصوص



• 1 / 2 كوب قشطة رايبة

• 1 / 4 كوب كريمة لباني

• 2 مكعب مرقة فراخ

• 1 ملعقة صغيرة فلفل

• 1 ملعقة طعام زيت الزيتون او زيت نباتي

• 1 / 4 كوب جبن شيدر مفروم

• 1 ملعقة طعام دقيق مذابة في 4 / 1 كوب ماء



الخطوات:



• قلي شرائح البطاطس لمدة 5 دقائق ثم توضع جانبا

• في وعاء نضع 1 ملعقة طعام زيت الزيتون

• وضع مسحوق الثوم

• تحمير الدجاج على كلا الجانبين لمدة 10 دقائق حتى ينضج الدجاج تماما

• إزالة الدجاج من المقلاة

• في نفس المقلاة إضافة المشروم و 1 / 4 كوب ماء ( مش الماء اللي فية دقيق)

• طهي لمدة 5 دقائق على درجة حرارة متوسطة

• إزالة الفطر من المقلاة ويوضع جانبا

• في المقلاة نفسها إضافة الكريمة اللباني – القشطة الرايبة -- -- مرقة الدجاج -- فلفل أسود -- دقيق وجبنة شيدر ويطبخ لمدة 5 دقائق حتى يبدأ الصوص يتقل

في بيركس نرص كالاتي



الفراخ

البطاطس

المشروم

نصب الصوص علية



• خبز في الفرن لمدة 40 دقيقة على درجة حرارة متوسطة

No comments:

Post a Comment