Ingredients
• 8 chicken breasts
• 3 peeled potatoes cut into slices thickness 1 cm
• 1 tablespoon garlic powder
• 6 mushrooms cut into slices
For the Sauce
• 1/2 cup sour cream
• 1/4 cup whipping cream
• 2 chicken stock cubes
• 1 teaspoon pepper
• 1 tablespoon olive oil or vegetable oil
• 1/4 cup grated cheddar cheese
• 1 tablespoon flour dissolved in 1/4 cup water
Steps:
• Fry the potato slices for 5 minutes and set aside
• In a pan put 1 tablespoon olive oil
• Put the garlic powder
• Grill the chicken on both sides for 10 minutes until chicken is fully cooked
• Remove chicken from the pan
• In same pan add the mushroom and 1/4 cup water
• Cook for 5 minutes on medium temperature
• remove mushroom from pan and set aside
• in same pan add the sour cream - whipping cream - chicken stock - black pepper – flour and cheddar cheese and cook for 5 minutes until sauce starts to become thicker
In a Pyrex arrange the ingredients as follows
Chicken breasts
Semi fried potatoes
Mushroom
Sauce
• bake in the oven for 40 minutes on medium temperature
جراتان الدجاج والبطاطس
المكونات
• 8 صدور الفراخ
• 3 بطاكس مقشرة و مقطعة الى شرائح سمك 1 سم
• 1 ملعقة طعام مسحوق الثوم
• 6 حبات مشروم مقطعة الى شرائح
للصوص
• 1 / 2 كوب قشطة رايبة
• 1 / 4 كوب كريمة لباني
• 2 مكعب مرقة فراخ
• 1 ملعقة صغيرة فلفل
• 1 ملعقة طعام زيت الزيتون او زيت نباتي
• 1 / 4 كوب جبن شيدر مفروم
• 1 ملعقة طعام دقيق مذابة في 4 / 1 كوب ماء
الخطوات:
• قلي شرائح البطاطس لمدة 5 دقائق ثم توضع جانبا
• في وعاء نضع 1 ملعقة طعام زيت الزيتون
• وضع مسحوق الثوم
• تحمير الدجاج على كلا الجانبين لمدة 10 دقائق حتى ينضج الدجاج تماما
• إزالة الدجاج من المقلاة
• في نفس المقلاة إضافة المشروم و 1 / 4 كوب ماء ( مش الماء اللي فية دقيق)
• طهي لمدة 5 دقائق على درجة حرارة متوسطة
• إزالة الفطر من المقلاة ويوضع جانبا
• في المقلاة نفسها إضافة الكريمة اللباني – القشطة الرايبة -- -- مرقة الدجاج -- فلفل أسود -- دقيق وجبنة شيدر ويطبخ لمدة 5 دقائق حتى يبدأ الصوص يتقل
في بيركس نرص كالاتي
الفراخ
البطاطس
المشروم
نصب الصوص علية
• خبز في الفرن لمدة 40 دقيقة على درجة حرارة متوسطة
No comments:
Post a Comment