Eggplants salad
2 big eggplants
1 big tomato cut into small cubes
1 green pepper cut into small cubes
1 tablespoon salt
1 tablespoon garlic powder
juice of 2 lemons
3 tablespoons olive oil
3 chopped garlic
1 tablespoon vinegar
Steps:
Put the eggplants on the stove
On medium temperature grill each side for 5 minutes till you feel that the skin can be easily removed
Remove the skin and mash the eggplants
In a bowl mix the tomato and green pepper with all spices
Add the chopped garlic
Add the olive oil
Add the lemon juice
Add the vinegar
Add mashed eggplants to the mixture and stir for seconds
Keep in refrigerator until serving
سلاطة الباذنجان
2 باذنجان كبيرة
1 الطماطم كبيرة مقطعة الي مكعبات صغيرة
1 فلفل أخضر مقطع الي مكعبات صغيرة
1 ملعقة كبيرة ملح
1ملعقة ثوم بودرة
عصير 2 ليمونة
3 ملاعق كبيرة زيت الزيتون
3 حبات ثوم مفروم
1 ملعقة كبيرة الخل
الخطوات:
وضع الباذنجان على الموقد
علي نار متوسطة نشوي كل جانب ل5 دقائق حتى تكون القشرة سهلة النزع
إزالة قشرة الباذنجان بسكين و هرس القلب
في اناء نمزج الطماطم والفلفل أخضر مع جميع التوابل
إضافة الثوم المفروم
إضافة زيت الزيتون
إضافة عصير الليمون
إضافة الخل
يوضع الباذنجان المهروس علي الخليط
يحفظ في الثلاجة الي حين التقديم
No comments:
Post a Comment