2010/08/06

Eggplant Salad


Eggplants salad


2 big eggplants

1 big tomato cut into small cubes

1 green pepper cut into small cubes

1 tablespoon salt

1 tablespoon garlic powder

juice of 2 lemons

3 tablespoons olive oil

3 chopped garlic

1 tablespoon vinegar



Steps:



Put the eggplants on the stove

On medium temperature grill each side for 5 minutes till you feel that the skin can be easily removed

Remove the skin and mash the eggplants

In a bowl mix the tomato and green pepper with all spices

Add the chopped garlic

Add the olive oil

Add the lemon juice

Add the vinegar



Add mashed eggplants to the mixture and stir for seconds

Keep in refrigerator until serving


سلاطة الباذنجان

2 باذنجان كبيرة

1 الطماطم كبيرة مقطعة الي مكعبات صغيرة

1 فلفل أخضر مقطع الي مكعبات صغيرة

1 ملعقة كبيرة ملح

1ملعقة ثوم بودرة

عصير 2 ليمونة

3 ملاعق كبيرة زيت الزيتون

3 حبات ثوم مفروم

1 ملعقة كبيرة الخل



الخطوات:



وضع الباذنجان على الموقد

علي نار متوسطة نشوي كل جانب ل5 دقائق حتى تكون القشرة سهلة النزع

إزالة قشرة الباذنجان بسكين و هرس القلب

في اناء نمزج الطماطم والفلفل أخضر مع جميع التوابل

إضافة الثوم المفروم

إضافة زيت الزيتون

إضافة عصير الليمون

إضافة الخل



يوضع الباذنجان المهروس علي الخليط

يحفظ في الثلاجة الي حين التقديم




No comments:

Post a Comment