2010/08/06

Chicken Sharksia -شركسية الفراخ



Ingredients:




• 1/2 kilo chicken breasts cut into slices

• 2 cardamoms

• Salt and pepper





For the rice:



• 2 cups Egyptian rice

• 2 cups water

• 2 tablespoons oil

• Salt-pepper



For the pecan Sauce:



• 1/2 kilo finely crushed pecans

• 2 tablespoons olive oil

• 4 big minced garlic

• 1 burger bread

• 2 cubes chicken broth





Preparing the chicken:



1- in a pan put 3 cups of water add the chicken and the cardamoms –salt and pepper

2- cook for 15 minutes



It's optional if you want to grill it on both sides before serving



Preparing the rice:



1. In a pan we will put 2 tablespoons of oil

2. Add the rice and stir for a 3 minutes on medium temperature

3. Add water (( it's always better to add boiling water to ensure that the rice won't knead-you can use the boiler)

4. add salt and pepper cover the pan and cook for 15 minutes on very low temperature



Preparing the pecan sauce:



1- put the bread in water and leave for 10 minutes

2- get the bread from water

3- in the blender mix the bread +pecans for 5-10 minutes until it softens

4- in a pan put olive oil

5- add the garlic and stir for 1 minute

6- add the mixed bread and pecan

7- add water

8- add chicken broth

9- leave to cook for 10 minutes or until sauce is more consistent



How to serve



In a round pan with a hole in the middles put:



Rice

then Chicken

then rice



turn it upside down on a plate

in the empty space put some pecan sauce

serve with Pecan sauce ( you can put some full pecans on the top )


المقادير :



•1/2 كيلو صدور الدجاج مقطعة إلى شرائح

• 2 حبهان

• ملح وفلفل





وبالنسبة للأرز :



• 2 كوب أرز المصري

• 2 كوب ماء

• 2 ملعقة طعام زيت

• ملح ، فلفل



لصلصة عين الجمل :



• 1 / 2 كيلو عين جمل مطحون

• 2 ملعقة طعام زيت الزيتون

• 4 حبة كبيرة ثوم مفروم

• خبز كيزر

• 2 مكعبات نكهة الدجاج





لإعداد الدجاج :



1 -- في مقلاة نضع 3 أكواب من الماء إضافة الدجاج والملح والفلفل و الحبهان

2 -- طهي لمدة 20 دقيقة



من الممكن تشويح الفراخ في الزيت لتحمر و من الممكن ان تقدم كما هي بعد سلقها



إعداد الأرز :



1. في مقلاة سنضع 2 ملاعق كبيرة من الزيت

2. يضاف الأرز ويقلب لمدة 3 دقائق على درجة حرارة متوسطة

3. يضاف الماء ((هو الأفضل دائما اضافة الماء المغلي للتأكد من أن الأرز لن يكون لزج، يمكنك استخدام الغلايات)

4. إضافة الملح والفلفل تغطية المقلاة وطبخ لمدة 15 دقيقة على درجة حرارة منخفضة جدا



إعداد صلصة جوز البقان :



1 -- وضع الخبز في الماء و تركة لمدة 10 دقائق

2 -- تصفية الخبز من المياه

3 -- في الخلاط نخلط عين الجمل مع الخبز لمدة 5-10 دقائق حتى يتجانس

4 -- في مقلاة وضع زيت الزيتون

5 -- إضافة الثوم ويقلب لمدة 1 دقيقة

6 – إضافة خليط الخبز و عين الجمل

7 -- إضافة الماء

8 -- إضافة نكهة الدجاج

9 -- اتركيها لمدة 10 دقائق أو حتى تصبح الصلصة اكثر كثافة



كيفية التقديم



في صنية مستديرة مفرغة من الوسط نضع



الأرز

ثم

دجاج

ثم الارز

نقوم بقلب الصينية علي طبق

في المنطقة الفارغة نقوم بوضع صوص عين الجمل

نقوم بتقديمها مع الصوص

نقوم بوضع بعض حبات عين الجمل علي الارز للتزيين

No comments:

Post a Comment