2010/08/06

Chicken with peanut butter sauce- الدجاج مع صلصة زبدة الفول السوداني






Ingredients:

1/2 kilo chicken breasts

1 teaspoon vegetable oil

For the sauce:

3 garlic cloves chopped

1 small fresh ginger cut into small slices-if you don’t have fresh ginger you can use 1 teaspoon ginger powder

2 tablespoons peanut butter

1/4 cup water



Steps:

In a pan put teaspoon vegetable oil and add chicken

Cook on both sides for 7 minutes

Remove chicken and set aside

In same pan add the ginger

Add garlic

Add peanut butter

Add water

Leave to cook for 5 minutes on low temperature

Add the chicken and cook on low temperature for 10 minutes



المقادير :


1 / 2 كيلو صدور دجاج

1 ملعقة صغيرة زيت نباتي


للصلصة :


3 فصوص الثوم مفروم

1 الزنجبيل الطازج صغيرة مقطعة إلى شرائح صغيرة ، إذا لم يكن لديك الزنجبيل الطازج يمكنك استخدام 1 ملعقة شاي مسحوق الزنجبيل

2 ملاعق الطعام زبدة الفول السوداني

1 / 4 كوب ماء



الخطوات:


في مقلاة نضع 1 معلقة صغيرة زيت نباتي وتضاف الدجاج

تطهي على الجانبين لمدة 7 دقائق

نترك الفراخ جانبا

في نفس المقلاة نضيف الزنجبيل

أضف الثوم

إضافة زبدة الفول السوداني

إضافة الماء

اتركيها لمدة 5 دقائق على درجة حرارة منخفضة

إضافة الدجاج و طهيها على درجة حرارة منخفضة لمدة 10 دقائق

No comments:

Post a Comment