2010/08/06

Coconut and chocolate Cake:كيكة جوز الهند و الشيكولاتة








We will need to prepare 2 cake mixtures



Coconut mixture



Ingredients:



1 and 1/2 cups flour

2 cups icing sugar

1/4 cup Coconut powder

1/4 cup raisins

2 Yogurt

4 eggs

1 tablespoon vanilla

1 big spoon baking powder

1 cup melted butter



Steps



1- in a blender mix the eggs with the icing sugar

2- add the vanilla

3- add the Yogurt

4- add the melted butter

5- in a bowl mix the flour with baking powder and Coconut powder then add to the mix in the blender



keep mixing for 5 minutes

In the nonstick baking pan add the coconut mixture

And arrange raisins on top of it





chocolate cake Ingredients :



1 and 3/4 cups flour

2 cups icing sugar

1/4 cup cocoa powder

2 Yogurt

4 eggs

1 tablespoon vanilla

1 big spoon baking powder

1 cup melted butter



Steps



1- in a blender mix the eggs with the icing sugar

2- add the vanilla

3- add the Yogurt

4- add the melted butter

5- in a bowl mix the flour with baking powder and cocoa powder then add to the mix in the blender



keep mixing for 5 minutes

Put the chocolate mixture on top of the coconut mixture



Put in the oven for 45 minutes

First 5 minutes on high temperature

40 minutes on medium temperature



you can make a caramel sauce for the topping

you can also add grated coconut after the caramel fully cools down







سوف نحتاج لعمل خلطتين



المقادير للخليط الاول (خليط جوز الهند) :



1 1/2كوب طحين

2 كوب مسحوق السكر

1/4 كوب جوزهند

1/4 كوب زبيب

2 زبادي

4 بيضات

1 ملعقة الفانيليا

1 ملعقة كبيرةبايكنج بودر

1 كوب زبدةسايحة

خطوات


1 -- في الخلاط نخلط البيض مع مسحوق السكر

2 -- تضاف الفانيليا

3 -- ضافة الزبادي

4 -- تضاف الزبدة المذابة

5 -- في طبق يتم خلط الدقيق مع الباكينج بودر و جوز الهند ويضاف الى المزيج في خلاط



الخلط لمدة 5 دقائق

في صينية غير قابلة للصق نضع خليط الكيك

نرص الزبيب علي الوش



خليط الشيكولاتة



المقادير :



1, 3/4كوب طحين

2 كوب مسحوق السكر

1/4 كوب كاكاو بودرة

2 زبادي

4 بيضات

1 ملعقة الفانيليا

1 ملعقة كبيرةبايكنج بودر

1 كوب زبدةسايحة



خطوات



1 -- في الخلاط نخلط البيض مع مسحوق السكر

2 -- تضاف الفانيليا

3 -- ضافة الزبادي

4 -- تضاف الزبدة المذابة

5 -- في طبق يتم خلط الدقيق مع الباكينج بودر و جوز الهند ويضاف الى المزيج في خلاط



الخلط لمدة 5 دقائق

نضع خليط الشيكولاتة علي خليط جوز الهند

تدخل الفرن

اول 5 دقائق علي درجة حرارة عالية و 40 دقيقة علي درجة حرارة متوسطة

ممكن عمل صوص كراميل و وضعة علي الكيكة

ممكن نرش جوزهند علي الوش بس بعد ما الكراميل يبرد خالص

No comments:

Post a Comment