2010/08/25

Easiest Rokak - اسهل رقاق




Ingredients



8 sheets of Rokak

2 chicken stock cubes

1 cup hot water

1/4 kilo minced meat

2onions chopped

1 teaspoon salt

1 teaspoon black pepper

1 teaspoon paprika

1 teaspoon garlic powder

4 tablespoons vegetable oil



Steps:



To prepare minced meat

In a pot add onions and minced meat

Add spices

Cook on medium temperature for 20 minutes



Now in a round flat bowl dissolve chicken stock in hot water  (you can use duck stock if you have )



In a non stick round pan add 2 tablespoons oil and brush the pan and sides

The pan should be smaller than the rokak sheets



Now we will start



Dip one rokak sheet in chicken stock for 1 second on each side

Spread in the round pan and the extra of the rokak on edges

Repeat process for another 4 times

Put the minced meat and spread in the pan

Now fold the extras of rokak on the sides on minced meat

Dip the remaining rokak sheets in chicken stock

Add on top of the minced meat the rokak sheets and press the extras down the sides



On medium temperature on the stove put the rokak and cook for 5 minutes

On a plate turn the rokak upside down

In the pan add the remaining 2 tablespoons vegetable oil

Return rokak again in the pan on other side and cook for another 5 minutes





المكونات



8 ورقة من الرقاق ( في رقاق طري و في الناشف )

2 مكعبات مرقة الدجاج

1 كوب ماء ساخن

1 / 4 كيلو لحم مفروم

2 بصلة مفرومة

1 ملعقة صغيرة ملح

1 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود

1 ملعقة صغيرة من البابريكا

1 ملعقة شاي بودرة الثوم

4 ملاعق طعام زيت نباتي



الخطوات:



لإعداد اللحم المفروم

في حلة إضافة البصل واللحم المفروم

إضافة توابل

يطهي على حرارة متوسطة لمدة 20 دقيقة



الآن في طبق مدور ندوب الماء الساخن في مرقة الدجاج  او ممكن استخدام شوربة البط لو موجودة



في صنية مستديرة غير قابلة للصق نضيف 2 معلقة زيت نباتي و ندهن بية الصنية و الجوانب



نجيب واحدة رقاق و نغطسها في شوربة الفراخ م لمدة 1 ثانية على كل جانب

نفردها في الصينية و الزيادة من الرقاق نفردة علي جوانب الصينية

كرر العملية 3 مرات أخرى

وضع اللحم المفروم و فردها علي الرقاق

هنغطي اللحم المفروم بالرقاق اللي في الجوانب

لباقي الرقاق هنكرر العملية نغطسة في الشوربة و نفردة علي اللحمة المفرومة

الزيادة في ورق الرقاق نزنقة في الجوانب



على الموقد هنحمر الرقاق علي نار متوسطة لمدة 5 دقائق

علي طبق هنقلب الرقاق

في الصينية هنحط 2 ملعقة طعام الزيت المتبقي

هنقلب الرقاق تاني في الصينية بس علي الجانب الآخر ، و نحمرها لمدة 5 دقائق

No comments:

Post a Comment