2010/08/17

Stuffed Kofta - الكفتة المحشية



كفتة محشية :




المقادير



1/2 كيلو لحم مفروم

1 ملعقة طعام خردل

1/2 ملعقة طعام معجون طماطم

1 بصل مفروم

1 ملعقة شاي شطة

1 ملعقة طعام بقسماط

1 ملعقة شاي ملح

1 ملعقة شاي قرفة

1/2 ملعقة شاي فلفل أسود



الحشوة:



2\1 كيلو بطاطا

4\1 كوب لبن

1/2 ملعقة شاي ملح

1/4 ملعقة شاي فلفل أسود

1/2 ملعقة شاي كمون





الخطوات



اللحم:



اخلطي المكونات جيدا.



خذي اللحم وضعيه في حلة.



ضعي فحمة مشتعلة وضعيها في فنجان القهوة.



ضعيها في وسط اللحم واسكبي القليل من الزيت على الفحم.



غطي الحلة واتركيه جانبا حتى ينتهي الدخان.



اصنعي من الكفتة كرات، فرغيها من المنتصف.



ضعيها في طبق فرن مدهون بزيت الزيتون.



الحشوة:



اسلقي البطاطا، اهرسيه وتبليه بالملح والفلفل الأسود والكمون.



أضيفي له الحليب وقلبيه جيدا.



ضعيه في قوالب اللحم وأدخليه الفرن لمدة 30 دقيقة علي نار متوسطة .



stuffed kOFTA

Ingredients

Meat:


1/2 kilo minced meat

1 tablespoon mustard

1 / 2 tablespoon tomato sauce

1 onion, finely chopped

1 teaspoon paprika

1 tablespoon bread crumbs

1 teaspoon salt

1 teaspoon cinnamon

1 / 2 teaspoon black pepper



Filling:



2 potatoes

4 \ 1 cup milk

1 / 2 teaspoon salt

1/4 teaspoon black pepper

1 / 2 teaspoon cumin



steps for Meat preparation :



Mix the ingredients well.



Take the meat and put it in a pot.



Put a burning piece of coal in a cup.



Put it in the center of the meat and pour a little oil on coal.



Cover the pot and leave aside for 30 minutes.



start forming balls from meat , leaving its center for potato filling .



Put them in a greased oven dish with olive oil.



Filling:



Boil the potatoes,

In the blender mix potato with spices



add milk .



start filling meat balls with potato and bake in oven for 30 minutes on medium temperature

No comments:

Post a Comment