2010/08/06

Stuffed Vine leaves -محشي ورق العنب





stuffed vine leaves -
Ingredients:

3 large onions chopped into small pieces *

* 3 tomatoes chopped

1/ 4 cup oil*

* 3 large spoons tomato sauce

* Chopped dill (Medium Pack)

* Minced parsley (Medium Pack)

* chopped coriander (medium pack)

* 2 cups Egyptian rice

* Pepper

* 3 chicken broth cubes
to prepae the filling:
In the pan, put oil, onions, and garlic and cook for 5 minutes on medium heat*

Add the tomato *

* Add tomato sauce

* add chicken broth cubes

* Add spices and continue cooking 5 minutes*

* Turn off the fire and add rice and (dill, parsley and coriander) and mix well


Remark : you can add dried mint to give better flavor


For 1 kilo you will need 1 cup of water + 2 chicken broth cubes

Mix them well together
if the vineleave are fresh you will have to boil it for 5 minutes untill it becomes more soft

In a pot put slices of onion all over the bottom

Start arrange the stuffed vine leaves keeping the open end to the bottom of the pot

When you are done add the water with chicken broth

Note:
The water should just cover the vine leaves

Leave to cook on high temperature until water starts boiling

add the juice of 2 lemons

Then reduce heat and cover the pot and cook for 35 minutes on low temperature
when serving turn the pan upside down on a plate

المقادير :




3 بصلة كبيرة مفرومة صغير

3 حبات طماطم مفرومة

1/4 كوب زيت

3معالق كبيرة صلصة الطماطم

شبت مفرومة (حزمة متوسطة)

بقدونس مفروم (حزمة متوسطة)

كسبرة مفرومة (حزمة متوسطة)

2 كوب أرز مصري

3مكعب مرقة فراخ

-فلفل



لعمل الخلطة:



في حلة نضع الزيت و البصل و الثوم و يطهي لمدة 5 دقائق علي نار متوسطة

نقوم باضافة الطماطم

نقوم باضافة صلصة الطماطم

نضيف مرقة الفراخ

نضيف التوابل و يستمر الطهي 5 دقائق

نطفي النار و نزود الارز و الخضرة ( الشبت و البقدونس و الكسبرة ) و تقلب جيدا



ملحوظة :



ممكن اضافة بعض النعناع المجفف لاضافة نكهة جيدة



لعمل 1 كيلو ستحتاج 1 كوب من الماء + مكعبات مرق الدجاج 2

نمزجها معا بشكل جيد



لو ورق العنب طازج سنقوم بسلقة 5 دقائق حتي يكون سهلا في اللف



في حلة نقوم برص حلقات البصل في الأسفل

بدء ترتيب أوراق العنب المحشو مع ابقاء الناحية المفتوحة لقاع الإناء

نقوم بإضافة المياه مع مرق الدجاج

نقوم بعصر 2 ليمونة

ملاحظة :



الماء ينبغي أن يصل الي تغطية ورق العنب

يترك للطهي على درجة حرارة عالية حتى يبدأ الغليان

نخفض الحرارة نغطي الوعاء ونطبخ لمدة 35 دقيقة على درجة حرارة منخفضة

عند التقديم تقلب الحلة غلي طبق التقديم

No comments:

Post a Comment