2010/08/06

Fish and Potato Tajen - طاجن السمك بالبطاطس









Ingredients:


2 potatoes peeled and cut into slices

1 kilo fish fillet

1/4 cup celery

2onions cut into slices

3 tablespoons minced garlic

1 green pepper cut into slices

1 tablespoon salt

1 tablespoon cumin

2 tablespoons tomato sauce

2 tablespoons vegetable oil

1/2 cup water

Steps


In a pan add the oil

Add the garlic and the onions

Add the green pepper

Add the potato slices

Cook for 5 minutes

Add spices

Add celery

Add tomato sauce



Add water and cook for another 5 minutes

Move potato and the sauce in a Pyrex

Add the fish fillet

Put in the oven for 30 minutes until the potato is fully cooked



المقادير :



2 بطاطس مقشرة ومقطعة إلى شرائح

1 كيلو فيليه السمك

1 / 4 كوب كرفس

2 بصلة مقطعة الي شرائح

3 ملاعق طعام الثوم المفروم

1 الفلفل الأخضر مقطعة إلى شرائح

1 ملعقة طعام ملح

1 ملعقة كمون

2 ملعقة طعام صلصة الطماطم

2 ملعقة طعام زيت نباتي

1 / 2 كوب ماء





خطوات



في مقلاة إضافة الزيت

إضافة الثوم والبصل

إضافة الفلفل الأخضر

إضافة شرائح البطاطس

طهي لمدة 5 دقائق

إضافة توابل

إضافة الكرفس

اضافة الصلصة



يضاف الماء وطهي الطعام لمدة 5 دقائق

نقل البطاطس والصلصة في بيركس

إضافة شرائح السمك

توضع في الفرن لمدة 30 دقيقة حتى تنضج البطاطس تماما

No comments:

Post a Comment