2010/08/06

Grilled Chicken with Basil Sauce - دجاج مشوي مع صلصةالريحان




Grilled Chicken with Basil Sauce :
Ingredients
1- 1/2 kilo chicken breasts
For the Basil sauce :
2- black olives without bones 1/4 Kilo

3- Fresh basil

4- chopped garlic (8 big ones)

5- 1 tablespoon olive oil

6- salt +pepper
For the oven topping:

7- tomatoe slices + green pepper slices

8-Mozarella cheese
Steps :
Preparing Basil sauce

1- Using the blender put the basil leaves +black olives+garlic+olive oil +salt+pepper

2- in a pan grill the chicken breasts on both sides untill they are semi cooked

3- put the semi cooked chicken breasts in birex

4- put the basil sauce on top of it

5- on top of the basil sauce put the green pepper and the tomatoe slices

6- top all with mozerlla cheese and put in the oven for 15-20 minutes
 



المكونات
1 / 2 كيلو صدور الدجاج
للصلصة الريحان :

زيتون أسود بدون عظام كيلو 1 / 4

ريحان طازة

1 ملعقة طعام زيت الزيتون

8 حبات ثوم كبيرة

ملح + فلفل

للطبقة العلوية
شرائح الطماطم + شرائح الفلفل الأخضر

جبن الموتزاريلا



الخطوات التالية :



إعداد صلصة الريحان

1 -- باستخدام الخلاط يطحن أوراق الريحان + زيتون أسود + ثوم + زيت الزيتون + ملح + فلفل



2 -- في مقلاة تشوح صدور الدجاج على الجانبين حتى تصبح شبه مستوية

3 -- ترص صدور الدجاج المطبوخ في طبق بيركس

4 -- وضع صلصة الريحان على الفراخ

5 -- يوضع علي صلصة الريحان الفلفل الاخضر وشرائح الطماطم

6 -- mozerlla يوضع الجبن علي الفراخ في الفرن لمدة 15-20 دقيقة

No comments:

Post a Comment