Ingredients:
Pumpkin (1 kilo) peeled and cut into small cubes
2cups sugar
For Béchamel
4 tablespoons vegetable oil or butter
1/4 cup flour
1/2 cup sugar
4 cups milk
1 teaspoon vanilla
1 teaspoon cinnamon powder
1/4 cup raisins
1/4 cup hazelnuts peeled and chopped
Steps :
In a pan put the pumpkin and the 2 cups sugar
Cover the pan and Cook on medium temperature for 30 minutes until pumpkin in becomes soft
For the béchamel
In a pot add the butter or vegetable oil
Add flour and stir for 1 minute
Add the milk while stirring
Add the vanilla
Add the cinnamon powder
Cook for 4 minutes on medium temperature until béchamel becomes thick
In a Pyrex do as follows
Put the pumpkin layer and with a fork mash it
Add the raisins and the hazelnuts
Add the béchamel on top
Bake in the oven for 20 minutes on medium temperature or until béchamel turns to golden brown color
Leave to cool down then put in refrigerator till serving
you can add some hazelnuts on the top
حلوي القرع العسلي بالباشميل
المقادير :
قرع عسلي (1 كيلو) مقشر ويقتطع الي مكعبات صغيرة
2 كوب سكر
للصلصة
4 ملاعق طعام من الزيت النباتي أو الزبدة
1 / 4 كوب دقيق
1 / 2 كوب سكر
4 أكواب حليب
1 ملعقة صغيرة من الفانيليا
1 ملعقة شاي مسحوق القرفة
1 / 4 كوب زبيب
1/4 كوب بندق مقشر و مفروم
الخطوات التالية :
في مقلاة نضع القرع و2 كوب سكر
غطي القدر و طهي على حرارة متوسطة لمدة 30 دقيقة حتى يصبح القرع طري و قابل للهرس
للباشميل
في وعاء إضافة الزبدة أو الزيت النباتي
أضف الدقيق ويقلب لمدة 1 دقيقة
إضافة الحليب مع التحريك
إضافة الفانيليا
إضافة مسحوق القرفة
طهي لمدة 4 دقائق على درجة حرارة متوسطة حتى يصبح سميك
في بيركس هنعمل الاتي :
ضعي طبقة القرع و بشوكة نقوم بهرسة
إضافة الزبيب والبندق
إضافة باشميل على الوش
اخبز في الفرن لمدة 20 دقيقة على درجة حرارة متوسطة أو حتى يحمر وش الباشميل
يترك ليبرد ثم يوضع في الثلاجة حتى تقدم
نرش بعض البندق علي الوش
Add a caption
Pumpkin with béchamel dessert
Ingredients:
Pumpkin (1 kilo) peeled and cut into small cubes
2cups sugar
For Béchamel
4 tablespoons vegetable oil or butter
1/4 cup flour
1/2 cup sugar
4 cups milk
1 teaspoon vanilla
1 teaspoon cinnamon powder
1/4 cup raisins
1/4 cup hazelnuts peeled and chopped
Steps :
In a pan put the pumpkin and the 2 cups sugar
Cover the pan and Cook on medium temperature for 30 minutes until pumpkin in becomes soft
For the béchamel
In a pot add the butter or vegetable oil
Add flour and stir for 1 minute
Add the milk while stirring
Add the vanilla
Add the cinnamon powder
Cook for 4 minutes on medium temperature until béchamel becomes thick
In a Pyrex do as follows
Put the pumpkin layer and with a fork mash it
Add the raisins and the hazelnuts
Add the béchamel on top
Bake in the oven for 20 minutes on medium temperature or until béchamel turns to golden brown color
Leave to cool down then put in refrigerator till serving
you can add some hazelnuts on the top
حلوي القرع العسلي بالباشميل
المقادير :
قرع عسلي (1 كيلو) مقشر ويقتطع الي مكعبات صغيرة
2 كوب سكر
للصلصة
4 ملاعق طعام من الزيت النباتي أو الزبدة
1 / 4 كوب دقيق
1 / 2 كوب سكر
4 أكواب حليب
1 ملعقة صغيرة من الفانيليا
1 ملعقة شاي مسحوق القرفة
1 / 4 كوب زبيب
1/4 كوب بندق مقشر و مفروم
الخطوات التالية :
في مقلاة نضع القرع و2 كوب سكر
غطي القدر و طهي على حرارة متوسطة لمدة 30 دقيقة حتى يصبح القرع طري و قابل للهرس
للباشميل
في وعاء إضافة الزبدة أو الزيت النباتي
أضف الدقيق ويقلب لمدة 1 دقيقة
إضافة الحليب مع التحريك
إضافة الفانيليا
إضافة مسحوق القرفة
طهي لمدة 4 دقائق على درجة حرارة متوسطة حتى يصبح سميك
في بيركس هنعمل الاتي :
ضعي طبقة القرع و بشوكة نقوم بهرسة
إضافة الزبيب والبندق
إضافة باشميل على الوش
اخبز في الفرن لمدة 20 دقيقة على درجة حرارة متوسطة أو حتى يحمر وش الباشميل
يترك ليبرد ثم يوضع في الثلاجة حتى تقدم
نرش بعض البندق علي الوش
No comments:
Post a Comment