2010/08/06

Pumpkin dessert - حلوي القرع



Ingredients:
Pumpkin (1 kilo) peeled and cut into small cubes

2cups sugar
For Béchamel

4 tablespoons vegetable oil or butter

1/4 cup flour

1/2 cup sugar

4 cups milk

1 teaspoon vanilla

1 teaspoon cinnamon powder
1/4 cup raisins

1/4 cup hazelnuts peeled and chopped



Steps :


In a pan put the pumpkin and the 2 cups sugar

Cover the pan and Cook on medium temperature for 30 minutes until pumpkin in becomes soft


For the béchamel


In a pot add the butter or vegetable oil

Add flour and stir for 1 minute

Add the milk while stirring

Add the vanilla

Add the cinnamon powder

Cook for 4 minutes on medium temperature until béchamel becomes thick


In a Pyrex do as follows


Put the pumpkin layer and with a fork mash it

Add the raisins and the hazelnuts

Add the béchamel on top


Bake in the oven for 20 minutes on medium temperature or until béchamel turns to golden brown color


Leave to cool down then put in refrigerator till serving

you can add some hazelnuts on the top


حلوي القرع العسلي بالباشميل



المقادير :



قرع عسلي (1 كيلو) مقشر ويقتطع الي مكعبات صغيرة

2 كوب سكر



للصلصة



4 ملاعق طعام من الزيت النباتي أو الزبدة

1 / 4 كوب دقيق

1 / 2 كوب سكر

4 أكواب حليب

1 ملعقة صغيرة من الفانيليا

1 ملعقة شاي مسحوق القرفة





1 / 4 كوب زبيب

1/4 كوب بندق مقشر و مفروم



الخطوات التالية :



في مقلاة نضع القرع و2 كوب سكر

غطي القدر و طهي على حرارة متوسطة لمدة 30 دقيقة حتى يصبح القرع طري و قابل للهرس



للباشميل



في وعاء إضافة الزبدة أو الزيت النباتي

أضف الدقيق ويقلب لمدة 1 دقيقة

إضافة الحليب مع التحريك

إضافة الفانيليا

إضافة مسحوق القرفة

طهي لمدة 4 دقائق على درجة حرارة متوسطة حتى يصبح سميك



في بيركس هنعمل الاتي :



ضعي طبقة القرع و بشوكة نقوم بهرسة

إضافة الزبيب والبندق

إضافة باشميل على الوش



اخبز في الفرن لمدة 20 دقيقة على درجة حرارة متوسطة أو حتى يحمر وش الباشميل



يترك ليبرد ثم يوضع في الثلاجة حتى تقدم

نرش بعض البندق علي الوش

Add a caption

Pumpkin with béchamel dessert



Ingredients:



Pumpkin (1 kilo) peeled and cut into small cubes

2cups sugar



For Béchamel



4 tablespoons vegetable oil or butter

1/4 cup flour

1/2 cup sugar

4 cups milk

1 teaspoon vanilla

1 teaspoon cinnamon powder





1/4 cup raisins

1/4 cup hazelnuts peeled and chopped



Steps :



In a pan put the pumpkin and the 2 cups sugar

Cover the pan and Cook on medium temperature for 30 minutes until pumpkin in becomes soft



For the béchamel



In a pot add the butter or vegetable oil

Add flour and stir for 1 minute

Add the milk while stirring

Add the vanilla

Add the cinnamon powder

Cook for 4 minutes on medium temperature until béchamel becomes thick



In a Pyrex do as follows



Put the pumpkin layer and with a fork mash it

Add the raisins and the hazelnuts

Add the béchamel on top



Bake in the oven for 20 minutes on medium temperature or until béchamel turns to golden brown color



Leave to cool down then put in refrigerator till serving

you can add some hazelnuts on the top







حلوي القرع العسلي بالباشميل



المقادير :



قرع عسلي (1 كيلو) مقشر ويقتطع الي مكعبات صغيرة

2 كوب سكر



للصلصة



4 ملاعق طعام من الزيت النباتي أو الزبدة

1 / 4 كوب دقيق

1 / 2 كوب سكر

4 أكواب حليب

1 ملعقة صغيرة من الفانيليا

1 ملعقة شاي مسحوق القرفة





1 / 4 كوب زبيب

1/4 كوب بندق مقشر و مفروم



الخطوات التالية :



في مقلاة نضع القرع و2 كوب سكر

غطي القدر و طهي على حرارة متوسطة لمدة 30 دقيقة حتى يصبح القرع طري و قابل للهرس



للباشميل



في وعاء إضافة الزبدة أو الزيت النباتي

أضف الدقيق ويقلب لمدة 1 دقيقة

إضافة الحليب مع التحريك

إضافة الفانيليا

إضافة مسحوق القرفة

طهي لمدة 4 دقائق على درجة حرارة متوسطة حتى يصبح سميك



في بيركس هنعمل الاتي :



ضعي طبقة القرع و بشوكة نقوم بهرسة

إضافة الزبيب والبندق

إضافة باشميل على الوش



اخبز في الفرن لمدة 20 دقيقة على درجة حرارة متوسطة أو حتى يحمر وش الباشميل



يترك ليبرد ثم يوضع في الثلاجة حتى تقدم

نرش بعض البندق علي الوش





No comments:

Post a Comment