2010/08/06

Potato Tart - تارت البطاطس



Ingredients:




6 medium potatoes washed , peeled and and poached

6 spoons olive oil

1 teaspoon salt

1 teaspoon pepper

1 teaspoon Garlic Powder

1 teaspoon small Paprika

1 teaspoon small Carey

5 sticks minced parsley





For stuffing:



2 pieces of Artichokes washed and peeled and cut into small pieces

5 pieced of chicken breasts cut into small cubes

1 teaspoon a small salt

1 teaspoon pepper

1 can mushroom

1 teaspoon Garlic Powder

1 teaspoon Onion powder





Preparing potatoes:



In a dish mix all ingredients well until potatoes texture is soft and like a dough

Do not use the mixer because it will make it loose .



For the preparation of filling



Put the oil in a frying pan

Add chicken

Add spices

Add mushrooms and cook for 10 minutes at low temperature

Add the artichokes and add 1 / 4 cup water and leave for another 10 minutes



Note: there should be no water in the filling after we are done cooking it



Steps:



Polish olive oil on a no stick pan preferably one with a design

Cover the bottom of the pan and the corners with 2/3 of the potato dough

Add the filling in the middle

Cover the top with the rest of the potato dough

Enter the oven temperature to low heat for 30 minutes

After it cools down a bit turn them over on a platter



المقادير:




6 حبات بطاطس متوسطة مقشرة و مشلوقة

6 معالق كبيرة زيت زيتون

1 معلقة كبيرة ملح

1 معلقة صغيرة فلفل

1معلقة بودرة الثوم

1 معلقة صغيرة بابريكا

1 معلقة صغير كاري

5 عود بقدونس مفروم





للحشو :



2 حبات خرشوف مغسول و مقشر و مقطع الي قطع صغيرة

5 صدور فراخ مقطعة الي مكعبات صغيرة

1 معلقة صغيرة ملح

1 معلقة صغيرة فلفل

1 علبة مشروم

1معلقة بودرة الثوم

1معلقة بودرة البصل





لتحضر البطاطس:



في طبق نخلط جميع مكونات البطاطس جيدا حتي تتجانس و تصبح كالعجين اللين

لا تستخدمي الخلاط لانة سيجعلها ناعمة زيادة



لتحضير الحشو



في مقلاة نضع الزيت

نضيف الفراخ

نضيف التوابل

نضيف المشروم و نترك للطهو 10 دقائق علي درجة حرارة هادئة

نضيف الخرشوف و نضيف 1/4 كوب ماء و نترك للطهة 10 دقائق اخري



لا يجب وجود ماء في الخليط حين الانتهاء



الخطوات :



ندهن بزيت الزيتون صنية مستديرة غير قابلة للزق يحبذ ان تكون بنقشات و

نفرد 2/3 من عجينة البطاطس علي الجوانب و الارضية

نضع الحشو في النص

نغطي الوش بباقي عجينة البطاطس

تدخل الفرن علي درجة حرارة هادئة لمدة 30 دقيقة

بعد ما تهدا شوية نقلبها علي طبق

No comments:

Post a Comment