2010/08/06

shrimps pot with egyptian seasoning -صينية الجمبري بالتتبيلة المصرية




1kilo shrimps -medium size


6 cloves garlic, minced

2 large onions chopped

2 tomatoes cut into small cubes

2 green peppers sliced

2 tablespoon cumin

2 teaspoon salt

2 tablespoons oil



Directions :



put the oil in a suit

Add onion and garlic

Add pepper and tomato

Add spices

Add shrimp

Add lemon juice

cover the suit and leave to cook at a medium temperature for 15 minutes

Every now and then give it a stir to ensure all shrimps absorbed the seasoning
The more you will leave the shrimps to cook the more it will become smaller

So only 15 minutes
 
1 كيلو جمبري وسط ( الجمبري الكبير لحمة مش حلو)


6 فصوص ثوم مفروم

2 حبة بصل كبيرة و مقطعة حلقات

2 حبة طماطم مقطعة مكعبات

2 حبة فلفل مقطعة حلقات

2 معلقة كبيرة كمون

2 معلقة كبيرة ملح

2 معلقة زيت



الطريقة :



في حلة نضع الزيت

نضيف البصل و الثوم

نضيف الفلفل و الطماطم

نضيف التوابل

نضيف الجمبري

نضيف عصير الليمون

نغطي الحلة و نترك للطهي علي درجة حرارة متوسطة لمدة 15 دقيقة

من حين للاخر نقوم بالتقليب


كل ما هتسيبي الجمبري علي النار كل ما هيصغر حجمة احسن وقت هو 15 دقيقة فقط

No comments:

Post a Comment