2010/08/17
Rice with Mushroom الرز بالمشروم
المقادير:
2 كوب أرز بسمتي
1 كوب مشروم او علبة مشروم
8 زهرات قرنبيط مقلية حتي يصبح لونها ذهبي
1 فلفل أخضر رومي مقطع صغير
1 كوب لبن
3 كوب ماء
4 فصوص ثوم مفرومة
2 حبة بصلة شرائح
1 معلقة طعام ملح
1 معلقة شاي كمون
1 معلقة شاي بابريكا
4 حبات حبهان
1 معلقة شاي قرفة
1 معلقة شاي جنزبيل
4 ملعقة كبيرة زيت
الطريقة:
- في مقلاة نضع 2 معلقة زيت و نضيف البصل و الثوم حتى يصبح لونهم ذهبياً فاتحاً
- نضيف المشروم
- اضيفي الفلفل و التوابل و قلبي 3 دقائق.
في حلة اضيفي 2 معلقة زيت و حمري الأرز حتى تحصلي على لون ذهبي فاتح .
- اضيفي باقي المقادير
- اضيفي الماء و اللبن
- نغطي الحلة و يترك ليطهي علي نار هادئة لمدة 20 دقيقة
Ingredients:
2 cups basmati rice
1 cup mushrooms
8 cauliflower flowers fried until it becomes golden color
1 green pepper cut into small pieces
1 cup milk
3 cups water
4 garlics chopped
2 onions sliced
1 tablespoon salt
1 tsp cumin
1 tsp Paprika
4 pills Cardamom
1 tsp cinnamon
1 tsp Ginger
4 tbsp oil
steps
- In a pan put 2 tablespoons oil and add the onion and garlic
Cook until it becomes golden color
- Add mushrooms
- Add the pepper and spices and stir for 3 minutes.
Add in a pot 2 tablespoons oil and Fry the rice until you have golden color
- Add the rest of the ingredients
- Add water and milk
- cover pot and cook on low temperature for 20 minutes
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment