السمبوسك :
المقادير
شرائح عجينة سمبوسك
ممكن استخدام عجينة الجلاش عن طريق تقطيعها الي 3 شرائح طولية
للزق السمبوسك
1 معلقة كبيرة دقيق
2 معلقة كبيرة ماء
ندوب الدقيق في الماء كويس
الحشوات :
حشوة اللحمة المفرومة :
المقادير :
1/4 كيلو لحمة مفرومة
1 بصلة كبيرة مفرومة
1 فلفل رومي صغيرة متقطعة قطع صغيرة
1 معلقة شاي ملح
1 معلقة فلفل اسود
1 معلقة شاي كاري
1 معلقة شاي اوريجانو
1/4 كوب جبن شيدر مبشور
الطريقة :
في حلة نضع اللحمة المفرومة و البصل علي نار هادئة مع تغطية الحلة
تطهي لمدة 10 دقائق
نضيف الفلفل الرومي و التوابل
تطهي لمدة 10 دقائق اخري
نسيب الخليط يبرد
نضيف الجبن الشيدر
نبدأ بحشو السمبوسك علي شكل مسلسات
علي اخر طرف السمبوسك ندهن بالفرشاة الدقيق بالماء علشان تلزق في بعضها
تقلي في الزيت حتي يصبح اللون ذهبي
اذا كنا مش هنحمرها في ساعتها لازم نغطيها عشان متنشفش
حشوة الفراخ:
2 صدر فراخ مفروم
1 بصلة متوسطة مفرومة
2 فص ثوم مفروم
1/4 كوب سلامي مقطع مربعات
1/4 كوب جبن شيدر
1/4 كوب زيتون اسود مخلي
1 معلقة شاي ملح
1 معلقة شاي فلفل اسود
الطريقة :
في حلة نضيف الفراخ و البصل و الثوم
نضيف الملح و الفلفل
تطهي لمدة 10 دقائق
ضيف السلامي و الزيتون و نتركها لتطهي 10 دقائق اخري
تترك لتبرد ثم نضيف الجبن الشيدر
نبدأ بحشو السمبوسك علي شكل مسلسات
علي اخر طرف السمبوسك ندهن بالفرشاة الدقيق بالماء علشان تلزق في بعضها
تقلي في الزيت حتي يصبح اللون ذهبي
اذا كنا مش هنحمرها في ساعتها لازم نغطيها عشان متنشفش
حشوة البطاطس :
المقادير:
بطاطس مسلوقة ومضروبة في الخلاط 1
معلقة صغيرة كاري 1
1 بصله متوسطة مفرومة
1ملعقة صغيرة صلصة
1 معلقة صغيرة ملح
قليل من البقدونس المفروم
الطريقة:
في طاسة نضع 1 معلقة زيت نباتي
نحمر بصل ثم يضاف له البطاطس المهروسة والصلصة و التوابل
يضاف البقدونس و يطهي لمدة 5 دقائق
نبدأ بحشو السمبوسك علي شكل مسلسات
علي اخر طرف السمبوسك ندهن بالفرشاة الدقيق بالماء علشان تلزق في بعضها
تقلي في الزيت حتي يصبح اللون ذهبي
Samosas :
Ingredients
samosas dough
Possible use of phyllo dough by cutting it into 3 longitudinal sections
to stick samosas
1 tablespoon flour
2 tablespoon water
Mix together well
Filling:
Minced meat filling:
Ingredients
1 / 4 kilo of minced meat
1 large onion chopped
1 Bell pepper cut into small pieces
1 tsp salt
1 teaspoon Black pepper
1 tsp curry
1 tsp oregano
1 / 4 cup cheddar cheese grated
steps :
In the pot , put the meat and chopped onion on low temperature
Cover the pot
Cook for 10 minutes
Add green pepper and spices
Cook for another 10 minutes
leave mixture to cool down
Add cheddar cheese
Start filling in the samosas dough and wrapping it into triangle shapes as in picture
At the end of the dough brush the flour and water mixture to help it stick
Fry in oil until color becomes golden color
if you are not going to fry it on stop then you have to cover it
Chicken filling :
2 minced chicken breasts
1 medium onion chopped
2 garlic cloves, minced
1 / 4 cup salami cut into quarters
1 / 4 cup cheddar cheese
1 / 4 cup boneless black olives
1 tsp salt
1 tsp black pepper
steps :
In the suit, add chicken, onions, and garlic
Add salt and pepper
Cook for 10 minutes
add salami and olives and leave to cook another 10 minutes
leave to cool and then add cheddar cheese
Start filling in the samosas dough and wrapping it into triangle shapes as in picture
At the end of the dough brush the flour and water mixture to help it stick
Fry in oil until color becomes golden color
Potato filling
Ingredients :
1 medium potato boiled and mashed in blender
1 teaspoon curry powder
1 teaspoon tomato sauce
1 medium onion chopped
1 teaspoon salt
Chopped parsely
Steps :
In a pan put 1 tablespoon vegetable oil
Add onion and cook for 5 minutes
Add mashed potato
Add spices
Add tomato sauce
Add parsley
Cook for another 5 minutes
Start filling in the samosas dough and wrapping it into triangle shapes as in picture
At the end of the dough brush the flour and water mixture to help it stick
Fry in oil until color becomes golden color
Tandoor Chef Chicken Samosa, 7-Ounce Boxes (Pack of 12)
No comments:
Post a Comment