Ingredients:
6 boneless chicken thighs
1 teaspoon oregano
1/2 teaspoon curry
2 lemons juice
For chicken cooking
Water
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
2 cardamoms
For the filling
3/4 cup Egyptian rice
2 big chopped onions
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
1 teaspoon Cardamom powder
2 tablespoons vegetable oil
2 cups boiling water
Directions:
For the filling:
Wash the rice
Put in a bowl
Add boiled water and leave for 30 minutes
After 30 minutes drain the rice
Add the chopped onions
Add the spices
Add the vegetable oil
For the chicken:
Spicy the chicken with the curry –oregano and lemon for 1 hour
Start stuffing the chicken with the rice filling
Cover it with aluminum foil from all sides and make sure its well closed
In a pot put water
Add the cardamoms
Ad the salt and pepper
Put the chicken covered with aluminum foil
Leave to cook on low temperature for 40 minutes
After its done get rid of the foil
Leave the chicken to cool down
Fry it in some vegetables oil on all sides for about 10 minutes
المقادير :
6 افخاد الدجاج المخلية
1 ملعقة شاي اورجينو
1 / 2 ملعقة شاي كاري
2 عصير ليمون
وبالنسبة للسلق
ماء
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل
2 حبة حبهان
للحشو:
3 / 4 كوب أرز المصري
2 بصل كبيرة مفرومة
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل
1 ملعقة شاي مسحوق الهيل
2 ملعقة طعام زيت نباتي
2 كوب ماء مغلي
الطريقة :
لتحضير الحشو :
يغسل الأرز
يوضع في وعاء
نضيف الماء المغلي وتترك لمدة 30 دقيقة
بعد 30 دقيقة نصفي الأرز من الماء
إضافة البصل المفروم
إضافة التوابل
إضافة الزيت
لتحضير للدجاج :
نتبل الدجاج بالكاري و الاورجينو ، والليمون لمدة 1 ساعة
نبدء حشو الدجاج بخلطة الارز
نلف الفخد بورق الالومنيوم من جميع الاطراف والتأكد من انها مغلقة جيدا
في حلة نضع ماء
نضيف الحبهان
نضيف الملح والفلفل
نضع الفراخ المغطاة بالألومنيوم
نسلقها في درجة حرارة منخفضة لمدة 40 دقيقة
بعد الانتهاء نسيل الفويل
نترك الدجاج لتهدأ
نحمرها في زيت من جميع الجوانب لمدة 10 دقيقة
No comments:
Post a Comment