2010/08/06

Stuffed Chicken Thighs -افخاد الفراخ المحشية






Ingredients:

6 boneless chicken thighs

1 teaspoon oregano

1/2 teaspoon curry

2 lemons juice



For chicken cooking

Water

1 teaspoon salt

1 teaspoon pepper

2 cardamoms



For the filling

3/4 cup Egyptian rice

2 big chopped onions

1 teaspoon salt

1 teaspoon pepper

1 teaspoon Cardamom powder

2 tablespoons vegetable oil

2 cups boiling water



Directions:

For the filling:



Wash the rice

Put in a bowl

Add boiled water and leave for 30 minutes



After 30 minutes drain the rice

Add the chopped onions

Add the spices

Add the vegetable oil

For the chicken:

Spicy the chicken with the curry –oregano and lemon for 1 hour



Start stuffing the chicken with the rice filling

Cover it with aluminum foil from all sides and make sure its well closed

In a pot put water

Add the cardamoms

Ad the salt and pepper

Put the chicken covered with aluminum foil

Leave to cook on low temperature for 40 minutes

After its done get rid of the foil

Leave the chicken to cool down

Fry it in some vegetables oil on all sides for about 10 minutes


المقادير :

6 افخاد الدجاج المخلية

1 ملعقة شاي اورجينو

1 / 2 ملعقة شاي كاري

2 عصير ليمون



وبالنسبة للسلق

ماء

1 ملعقة صغيرة ملح

1 ملعقة صغيرة فلفل

2 حبة حبهان



للحشو:



3 / 4 كوب أرز المصري

2 بصل كبيرة مفرومة

1 ملعقة صغيرة ملح

1 ملعقة صغيرة فلفل

1 ملعقة شاي مسحوق الهيل

2 ملعقة طعام زيت نباتي

2 كوب ماء مغلي



الطريقة :

لتحضير الحشو :



يغسل الأرز

يوضع في وعاء

نضيف الماء المغلي وتترك لمدة 30 دقيقة



بعد 30 دقيقة نصفي الأرز من الماء

إضافة البصل المفروم

إضافة التوابل

إضافة الزيت

لتحضير للدجاج :

نتبل الدجاج بالكاري و الاورجينو ، والليمون لمدة 1 ساعة



نبدء حشو الدجاج بخلطة الارز

نلف الفخد بورق الالومنيوم من جميع الاطراف والتأكد من انها مغلقة جيدا

في حلة نضع ماء

نضيف الحبهان

نضيف الملح والفلفل

نضع الفراخ المغطاة بالألومنيوم

نسلقها في درجة حرارة منخفضة لمدة 40 دقيقة

بعد الانتهاء نسيل الفويل

نترك الدجاج لتهدأ

نحمرها في زيت من جميع الجوانب لمدة 10 دقيقة

No comments:

Post a Comment