2010/08/06

Stuffed Zuchini egyptian way - محشي الكوسة بالطريقة المصرية




Ingredients:




3 large onions chopped into small pieces *

*8 large chopped garlics

* 3 tomatoes chopped

* 1/ 4 cup oil

* 3 large spoons tomato sauce

* Chopped dill (Medium Pack)

* Minced parsley (Medium Pack)

* chopped coriander (medium pack)

* 2 cups Egyptian rice

* 3 chicken broth cubes

* Pepper

*4 tablespoons cumin*



Steps:



* In the pan, put oil, onions, and garlic and cook for 5 minutes on medium heat*

*Add the tomato

* Add tomato sauce

* add the chicken broth cubes

* Add spices and continue cooking 5 minutes

* Turn off the fire and add rice and (dill, parsley and coriander) and mix well



Remark : you can add some minced meat to the stuffing to give a better flavor *

For 2 kilos you will need 1 cup of water and 2 cubes chicken broth mixed well together

After stuffing the zucchini arrange the zucchini in a pot vertically



Add the water and the chicken broth till it reaches 1/2 the zucchini

Cook for 5 minutes on high temperature

Cover the pot and cook for 35 minutes on medium temperature



المقادير :




3 بصلة كبيرة مفرومة صغير

8 حبات ثوم كبيرة مفرومة

3 حبات طماطم مفرومة

1/4 كوب زيت

3معالق كبيرة صلصة الطماطم

شبت مفرومة (حزمة متوسطة)

بقدونس مفروم (حزمة متوسطة)

كسبرة مفرومة (حزمة متوسطة)

2 كوب أرز مصري

-فلفل

4 معلقة كبيرة كمون

3 مكعب مرقة فراخ



الطريقة:



في حلة نضع الزيت و البصل و الثوم و يطهي لمدة 5 دقائق علي نار متوسطة

نقوم باضافة الطماطم

نقوم باضافة صلصة الطماطم

نضيف مرقة الفراخ

نضيف التوابل و يستمر الطهي 5 دقائق

نطفي النار و نزود الارز و الخضرة ( الشبت و البقدونس و الكسبرة ) و تقلب جيدا



ملحوظة :



ممكن اضافة بعض اللحمة المفرومة لاضافة نكهة جيدة





لعمل 2 كيلو ستحتاج 1 كوب من الماء و2 مكعبات مرق الدجاج

نخلطهم معا بشكل جيد

بعد حشو الكوسة نقوم برصها في الحلة عموديا

أضف الماء ومرق الدجاج حتى أنه سيصل الي نصف ارتفاع الكوسة

يطهي لمدة 5 دقائق على درجة حرارة عالية

تغطية الحلة وطبخ لمدة 35 دقيقة على درجة حرارة متوسطة

No comments:

Post a Comment