2010/08/06

Vermicelli with minced meat and nuts - الشعيرية مع اللحم المفروم والمكسرات



Ingredients:


3 cups vermicelli

2 chicken broth cubes

1 teaspoon pepper

2 cups water

1/4 cup raisins

Pinch of cardamom

2 tablespoons olive oil



Minced meat ingredients:



1/2 kilo minced meat

1 big chopped onion

2 chopped garlic

1 teaspoon salt

1 teaspoon pepper



For the topping:



1 cup almonds



Directions:



In a pan put 2 olive oil

Add the vermicelli and stir until color turns golden brown

Set aside until we prepare the minced meat

In a pot put the chopped onion



Add garlic

Add minced meat

Add salt and pepper

Cook for 15 minutes until fully cooked

Add the vermicelli- the raisins –water-chicken broth

Stir until water boils

Then lower temperatures cover the pot and leave to cook for 15-20 minutes



For the almonds



Put almonds in a pot

Add water

Leave to boil for 10 minutes

Peel the almonds

Fry it in some oil until color turns golden yellow



When serving put the almonds on top of the vermicelli
 
الشعيرية مع اللحم المفروم والمكسرات




المقادير :

3 أكواب الشعيرية

2 مكعبات مرق الدجاج

1 ملعقة صغيرة فلفل

2 كوب ماء

1 / 4 كوب زبيب

قليل من الهيل

2 ملعقة طعام زيت الزيتون



مكونات اللحم المفروم :



1 / 2 كيلو لحم مفروم

1 كبير البصل المفروم

الثوم المفروم 2

1 ملعقة صغيرة ملح

1 ملعقة صغيرة فلفل



للتزيين :



1 كوب لوز



اتجاهات :



في مقلاة نضع زيت الزيتون

إضافة الشعيرية ويقلب حتى يتحول للون الاحمر

نتركة جانبا حتى نحضر اللحم مفروم



في وعاء نضع البصل المفروم

أضف الثوم

إضافة اللحم المفروم

إضافة الملح والفلفل

الطهي لمدة 15 دقيقة حتى تنضج تماما

إضافة الشعيرية ، والزبيب مرق الدجاج والماء

يترك حتي يغلي

نخفض درجة الحرارة ثم نغطي الوعاء واتركيها لمدة 15-20 دقيقة



للوز



وضع اللوز في وعاء

إضافة الماء

يترك ليغلي لمدة 10 دقائق

نقوم بتقشير اللوز

نقوم بتحمير اللوز حتى يتحول للون الأصفر الذهبي



عند التقديم نضع اللوز على رأس الشعيرية

Add a caption

Vermicelli with minced meat and nuts



Ingredients:

3 cups vermicelli

2 chicken broth cubes

1 teaspoon pepper

2 cups water

1/4 cup raisins

Pinch of cardamom

2 tablespoons olive oil



Minced meat ingredients:



1/2 kilo minced meat

1 big chopped onion

2 chopped garlic

1 teaspoon salt

1 teaspoon pepper



For the topping:



1 cup almonds



Directions:



In a pan put 2 olive oil

Add the vermicelli and stir until color turns golden brown

Set aside until we prepare the minced meat

In a pot put the chopped onion



Add garlic

Add minced meat

Add salt and pepper

Cook for 15 minutes until fully cooked

Add the vermicelli- the raisins –water-chicken broth

Stir until water boils

Then lower temperatures cover the pot and leave to cook for 15-20 minutes



For the almonds



Put almonds in a pot

Add water

Leave to boil for 10 minutes

Peel the almonds

Fry it in some oil until color turns golden yellow



When serving put the almonds on top of the vermicelli





الشعيرية مع اللحم المفروم والمكسرات



المقادير :

3 أكواب الشعيرية

2 مكعبات مرق الدجاج

1 ملعقة صغيرة فلفل

2 كوب ماء

1 / 4 كوب زبيب

قليل من الهيل

2 ملعقة طعام زيت الزيتون



مكونات اللحم المفروم :



1 / 2 كيلو لحم مفروم

1 كبير البصل المفروم

الثوم المفروم 2

1 ملعقة صغيرة ملح

1 ملعقة صغيرة فلفل



للتزيين :



1 كوب لوز



اتجاهات :



في مقلاة نضع زيت الزيتون

إضافة الشعيرية ويقلب حتى يتحول للون الاحمر

نتركة جانبا حتى نحضر اللحم مفروم



في وعاء نضع البصل المفروم

أضف الثوم

إضافة اللحم المفروم

إضافة الملح والفلفل

الطهي لمدة 15 دقيقة حتى تنضج تماما

إضافة الشعيرية ، والزبيب مرق الدجاج والماء

يترك حتي يغلي

نخفض درجة الحرارة ثم نغطي الوعاء واتركيها لمدة 15-20 دقيقة



للوز



وضع اللوز في وعاء

إضافة الماء

يترك ليغلي لمدة 10 دقائق

نقوم بتقشير اللوز

نقوم بتحمير اللوز حتى يتحول للون الأصفر الذهبي



عند التقديم نضع اللوز على رأس الشعيرية

No comments:

Post a Comment