Ingredients:
3 cups vermicelli
2 chicken broth cubes
1 teaspoon pepper
2 cups water
1/4 cup raisins
Pinch of cardamom
2 tablespoons olive oil
Minced meat ingredients:
1/2 kilo minced meat
1 big chopped onion
2 chopped garlic
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
For the topping:
1 cup almonds
Directions:
In a pan put 2 olive oil
Add the vermicelli and stir until color turns golden brown
Set aside until we prepare the minced meat
In a pot put the chopped onion
Add garlic
Add minced meat
Add salt and pepper
Cook for 15 minutes until fully cooked
Add the vermicelli- the raisins –water-chicken broth
Stir until water boils
Then lower temperatures cover the pot and leave to cook for 15-20 minutes
For the almonds
Put almonds in a pot
Add water
Leave to boil for 10 minutes
Peel the almonds
Fry it in some oil until color turns golden yellow
When serving put the almonds on top of the vermicelli
الشعيرية مع اللحم المفروم والمكسرات
المقادير :
3 أكواب الشعيرية
2 مكعبات مرق الدجاج
1 ملعقة صغيرة فلفل
2 كوب ماء
1 / 4 كوب زبيب
قليل من الهيل
2 ملعقة طعام زيت الزيتون
مكونات اللحم المفروم :
1 / 2 كيلو لحم مفروم
1 كبير البصل المفروم
الثوم المفروم 2
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل
للتزيين :
1 كوب لوز
اتجاهات :
في مقلاة نضع زيت الزيتون
إضافة الشعيرية ويقلب حتى يتحول للون الاحمر
نتركة جانبا حتى نحضر اللحم مفروم
في وعاء نضع البصل المفروم
أضف الثوم
إضافة اللحم المفروم
إضافة الملح والفلفل
الطهي لمدة 15 دقيقة حتى تنضج تماما
إضافة الشعيرية ، والزبيب مرق الدجاج والماء
يترك حتي يغلي
نخفض درجة الحرارة ثم نغطي الوعاء واتركيها لمدة 15-20 دقيقة
للوز
وضع اللوز في وعاء
إضافة الماء
يترك ليغلي لمدة 10 دقائق
نقوم بتقشير اللوز
نقوم بتحمير اللوز حتى يتحول للون الأصفر الذهبي
عند التقديم نضع اللوز على رأس الشعيرية
Add a caption
Vermicelli with minced meat and nuts
Ingredients:
3 cups vermicelli
2 chicken broth cubes
1 teaspoon pepper
2 cups water
1/4 cup raisins
Pinch of cardamom
2 tablespoons olive oil
Minced meat ingredients:
1/2 kilo minced meat
1 big chopped onion
2 chopped garlic
1 teaspoon salt
1 teaspoon pepper
For the topping:
1 cup almonds
Directions:
In a pan put 2 olive oil
Add the vermicelli and stir until color turns golden brown
Set aside until we prepare the minced meat
In a pot put the chopped onion
Add garlic
Add minced meat
Add salt and pepper
Cook for 15 minutes until fully cooked
Add the vermicelli- the raisins –water-chicken broth
Stir until water boils
Then lower temperatures cover the pot and leave to cook for 15-20 minutes
For the almonds
Put almonds in a pot
Add water
Leave to boil for 10 minutes
Peel the almonds
Fry it in some oil until color turns golden yellow
When serving put the almonds on top of the vermicelli
الشعيرية مع اللحم المفروم والمكسرات
المقادير :
3 أكواب الشعيرية
2 مكعبات مرق الدجاج
1 ملعقة صغيرة فلفل
2 كوب ماء
1 / 4 كوب زبيب
قليل من الهيل
2 ملعقة طعام زيت الزيتون
مكونات اللحم المفروم :
1 / 2 كيلو لحم مفروم
1 كبير البصل المفروم
الثوم المفروم 2
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة فلفل
للتزيين :
1 كوب لوز
اتجاهات :
في مقلاة نضع زيت الزيتون
إضافة الشعيرية ويقلب حتى يتحول للون الاحمر
نتركة جانبا حتى نحضر اللحم مفروم
في وعاء نضع البصل المفروم
أضف الثوم
إضافة اللحم المفروم
إضافة الملح والفلفل
الطهي لمدة 15 دقيقة حتى تنضج تماما
إضافة الشعيرية ، والزبيب مرق الدجاج والماء
يترك حتي يغلي
نخفض درجة الحرارة ثم نغطي الوعاء واتركيها لمدة 15-20 دقيقة
للوز
وضع اللوز في وعاء
إضافة الماء
يترك ليغلي لمدة 10 دقائق
نقوم بتقشير اللوز
نقوم بتحمير اللوز حتى يتحول للون الأصفر الذهبي
عند التقديم نضع اللوز على رأس الشعيرية
No comments:
Post a Comment