2010/09/29
محشي الخرشوف ...... رائع - Stuffed artichokes ...... Wonderful
المقادير
6 حبات كاملة خرشوف ( انا استخدمت المجمد)
للخلطة :
1/2 كوب رز بسمتي
1/4 كوب بقدونس مفروم
1/4 كوب شبت مفروم
1/4 كوب كسبرة
3 بصلة مفرومة
4 معالق صلصة
5 حبات ثوم مفروم
1 كوب لحمة مفرومة حوالي ربع كيلو
2 معلقة نعناع ناشف
عصير 3 ليمونة
2 معلقة كبيرة ملح
1 معلقة كبيرة فلفل اسود
للصوص :
2 معلقة زيت زيتون
2 فص ثوم مفروم
عصير 2 ليمونة
1 مكعب ماجي فراخ
1 و 1/2 كوب ماء
1 معلقة صلصة
الخطوات :
في اناء نضع الرز البسمتي و نضيف لة ماء مغلي و نتركة 30 دقيقة
لتحضير الخلطة
• في حلة نحط اللحمة المفرومة و البصل و الملح و الفلفل و نتركها لتطهي علي نار متوسطة مع تغطية الحلة لمدة 20 دقيقة ( مش هنحط زيت )
• نضيف الصلصة مع اللحمة 2 دقيقة و نطفي عليها
• نضيف الرز بعد ما نصفية و الخضرة و عصير الليمون و النعناع
لتحضير الصوص
• في حلة تانية هنحط كل مقادير الصوص و نسيبها تغلي و نطفي عليها
في بيركس نرص الخرشوف
نحشي الخرشوف بالخلطة
نضيف الصوص علي الخرشوف و في قاع البيركس
نغطي البيركس كويس بالفويل و ندخلة الفرن علي درجة حرارة متوسطة 40 دقيقة
وقت التقديم نصفي الصوص اللي فاضل و نقدمة مع الخرشوف
Ingredients
6 artichokes (I used frozen)
for the stuffing
1/2 cup basmati rice
1 / 4 cup minced parsley
1 / 4 cup chopped dill
1 / 4 cup coriander
3 onion chopped
4 tablespoons tomato sauce
5 whole garlic, minced
1 cup chopped meat about quarter kilo
2 spoons dry mint
Juice of 3 lemons
2 tbsp salt
1 tablespoon pepper
For the sauce:
2 spoons olive oil
2 garlic cloves, minced
juice of 3 lemons 1 cube Chicken stock
1 and 1/2 cup water
1 tablespoon tomato sauce
Steps:
In a bowl put the basmati rice and add to it boiling water and leave for 30 minutes
To prepare the stuffing
• In a pot add minced meat, onions, salt and pepper and leave to cook over medium heat, for 20 minutes (be sure you cover the pot and don’t put any oil )
• add the tomato sauce to the meat and cook for 2 minutes then turn heat off
• add the rice with parsely-corriander-dill-dry mint and lemon
To prepare sauce
• in another pot put all the sauce ingredients and leave it to boil then turn heat off
fill the artichoke with the stuffing
Arrange it in a Pyrex
Add sauce on each artichoke and in the base of the Pyrex
Tightly cover Pyrex with aluminum paper and bake in the oven over medium heat for 40 minutes
Use the rest of the sauce to top on artichoke
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment